Παράξενο μέλι μέντας με μεταλλική επίγευση παρήγαγαν μέλισσες στη Βρετανία

Βρετανός Μελισσοκόμος έμεινε έκπληκτος μόλις συνειδητοποίησε ότι οι μέλισσές του παρήγαγαν μέλι με γεύση μέντας, αφότου επισκέφθηκαν εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων γλυκών.

Ο Paul Snowden από το North Yorkshire της Μεγ. Βρετανίας δεν ήξερε τι να σκεφτεί για την παράξενη γεύση της φετινής παραγωγής μελιού του και αποφάσισε να ανακαλύψει από που προέρχεται. Έμεινε εμβρόντητος όταν τελικά ανακάλυψε προς τα πού πετούσαν οι μέλισσές του. Μετά από μισό μίλι, τις στο εργοστάσιο SugaRich, που ανακυκλώνει απόβλητα ειδών ζαχαροπλαστικής σε ζωοτροφές. Οι μέλισσες αναζήτησαν μια εναλλακτική λύση για το νέκταρ που ήταν λιγοστό στα λουλούδια φέτος στην περιοχή λόγω των βροχών που δεν άφησαν τα λουλούδια να ανθίσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να αναζητήσουν αλλού πηγές για να τραφούν. Και βρήκαν μια τέτοια πηγή στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Το αποτέλεσμα ήταν το μέλι του μελισσοκόμου να έχει μεν μια ευχάριστη γεύση μέντας αρχικά, αλλά μια λιγότερο ευχάριστη μεταλλική επίγευση τελικά.

Ο μελισσοκόμος, ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατηγορήσει το εργοστάσιο και αποφάσισε να μετακινήσει τα μελίσσια του φοβούμενος ότι τώρα που τα μελίσσια του έμαθαν το δρόμο θα κάνουν το ίδιο και το επόμενο καλοκαίρι.

Το μέλι που παρήγαγαν οι μέλισσες είναι αδύνατον να πουληθεί λόγω της μεταλλικής επίγευσής του, αλλά και ο ίδιος ο μελισσοκόμος αμφιβάλλει αν θα το βάλει στο ψωμί του.

Η ιστορία δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει αυτή των μελισσοκόμων από τη Γαλλία που παρήγαγαν μέλι σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, καθώς οι μέλισσες είχαν επισκεφθεί υπολείμματα από δοχεία των Μ &Μ’s σε κοντινό εργοστάσιο.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.