Μελισσοκομικοί χειρισμοί για τους αιτούντες άσυλο στη Δανία

Ένα πρωτότυπο και δημιουργικό πρόγραμμα θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι αιτούντες άσυλο της Δανίας, που ζουν στο ειδικό κέντρο φιλοξενίας Sandholm Asylum Centre. Πρόκειται για ένα εξάμηνο πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Μάρτιο, απασχολεί 20 άτομα και πραγματοποιείται από την Ένωση Μελισσοκόμων της Κοπεγχάγης (Bydi) και τον Ερυθρό Σταυρό της Δανίας.

Με μισό εκατομμύριο μέλισσες στη διάθεσή τους, οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να κερδίσουν από το μέλι που τελικά θα παραχθεί τόσο τεχνογνωσία όσο και πραγματικά χρήματα. Όσοι από αυτούς καταφέρουν τελικά να πάρουν άσυλο και μείνουν στη Δανία θα μπορούν να έχουν μια εξειδίκευση και να ενσωματωθούν καλύτερα στην δανική κοινωνία. Όσοι δεν πάρουν άσυλο, θα είναι πάλι κερδισμένοι, αφού τουλάχιστον θα έχουν μάθει μια τέχνη, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν παντού στον κόσμο. Τέλος, Ιουνίου οι νέοι μελισσοκόμοι περιμένουν την πρώτη συγκομιδή και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.