Χανιά: Προετοιμασία ημερίδας για τα προβλήματα της μελισσοκομίας

Τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της μελισσοκομίας στην Κρήτη, συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην Περιφέρεια Κρήτης η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Θεανώ-Βρέντζου Σκορδαλάκη.Στη σύσκεψη συμμετείχαν φορείς της μελισσοκομίας από όλες της Περιφερειακές Ενότητες, επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΓΑ, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Βασικό θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η προετοιμασία ημερίδας η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στην Π.Ε. Χανίων και θα αναφέρεται στα προβλήματα που εντοπίζονται στον κλάδο της μελισσοκομίας, και ιδιαίτερα στη Δυτική Κρήτη.

Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι: «Η Περιφέρεια Κρήτης, κάνει ένα ακόμα βήμα στην στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα. Το μέλι και τα υπόλοιπα προϊόντα κυψέλης είναι υψηλής διατροφικής και εμπορικής αξίας και πρέπει να προστατευθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξαγωγική μας δραστηριότητα στα μελισσοκομικά προϊόντα και να δράσουμε συντονισμένα και ενιαία ως μια Περιφέρεια στις αγορές τόσο του εξωτερικού, όσο και τις εγχώριες».

 

Πηγή: cretalive.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.