Φυσική εναλλακτική λύση στα πλαστικά περιτυλίγματα από υλικό με μελισσοκέρι

Το μελισσοκέρι έχει μια πληθώρα χρήσεων από την κεραμοποιία έως τα φαρμακευτικά σκευάσματα και τα καλλυντικά. Τις πολύτιμες ιδιότητες του κεριού της μέλισσας, καθώς και άλλων φυσικών υλικών εκμεταλλεύτηκαν δυο σχεδιαστές από τον Καναδά για να παρασκευάσουν το οικολογικό χαρτί περιτυλίγματος abeego με τις χίλιες και μια χρήσεις. Τι το ξεχωριστό έχει αυτό το προϊόν; Στην πραγματικότητα είναι ένα προϊόν που περισσότερο μοιάζει με πανάκι παρά με χαρτί περιτυλίγματος και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση, μεταφορά και αποθήκευση τροφίμων. Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να πλυθεί απλώς με κρύο νερό και σαπούνι χωρίς να πάθει τίποτα, καταργώντας τα χαρτιά περιτυλίγματος, αλουμινόχαρτα και λοιπά είδη αποθήκευσης και συσκευασίας μιας χρήσης και μάλιστα χωρίς ίχνος πλαστικού και χωρίς τοξικά και χημικά συστατικά.

Το ιδιότυπο αυτό προϊόν έχει παρασκευαστεί από ένα μείγμα κεριού μέλισσας, ρετσινιού και ελαίου jojoba που έχει εγχυθεί σε ύφασμα από κάνναβη και βαμβάκι. Τα υλικά αυτά διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα και νόστιμα, ενώ η ευελιξία του υλικού του επιτρέπει να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.