Φεστιβάλ Μελιού στην Κομοτηνή

Το ετήσιο ραντεβού με το κοινό –το τρίτο στη σειρά- θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Ροδόπης στο Φεστιβάλ Μελιού που διοργανώνουν στην Κομοτηνή από την Παρασκευή 14 έως και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ειρήνης.

Πρόκειται για την ετήσια γιορτή μελιού, που τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ο Μελισσοκομικός συνεταιρισμός Ροδόπης, σε μια προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος αυτό το θεάρεστο φυσικό προϊόν και να το ενσωματώσει στην καθημερινή του διατροφή.

Το φεστιβάλ γίνεται στα πλαίσια της αξιέπαινης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Μελισσοκομικός συνεταιρισμός για την προώθηση του μελιού της Ροδόπης και των προϊόντων μέλισσας. Ο συνεταιρισμός προχωρά, μάλιστα, στη δημιουργία συσκευαστηρίου -τυποποιητηρίου μελιού στον νέο του χώρο στο 1ο χλμ Κομοτηνής – Καρυδιάς. Οι εξαγωγές κεραλοιφής στη Σιγκαπούρη ήταν μια ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣπετυχημένη κίνηση και στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστούν οι επαφές με το εξωτερικό, κυρίως τις αραβικές χώρες, για τις εξαγωγές μελιού. Όπως όλα δείχνουν, ο συνεταιρισμός της Ροδόπης δεν πρόκειται να «κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια» μπροστά στη δυσκολίες του καιρού, αλλά ακόμα και χωρίς την κρατική συνδρομή έχει βάλει σκοπό να κάνει το μέλι και τα μελισσοκομικά προϊόντα της Ροδόπης γνωστά και αγαπητά στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Στη γιορτή Μελιού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα άλλα προϊόντα παράγωγα του μελιού, όπως την πρόπολη, το βασιλικό πολτό, κεραλοιφές και κεράκια.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.