Το δηλητήριο της ομορφιάς

Το δηλητήριο της ομορφιάς

Η νέα τρέλα που ταράζει τα νερά του κόσμου της ομορφιάς στον αγγλόφωνο κόσμο σε Ευρώπη και Αμερική είναι μόνο μία: οι θεραπείες προσώπου με δηλητήριο μέλισσας.

Το άλλοτε μυστικό ομορφιάς της Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, έχει εφαρμοστεί σε πολλά διάσημα πρόσωπα, όπως αυτά των Βικτόρια Μπέκαμ και Μισέλ Πφάιφερ, αλλά έγινε ευρέως γνωστό και αποδεκτό όταν αποκαλύφθηκε ότι αυτό χρησιμοποίησε η Κέιτ Μίντλετον, πριν τον περίφημο γάμο της. Και ενώ η κρέμα που χρησιμοποίησε η δούκισσα του Κέμπριτζ έχει φτάσει σε σημείο να έχει εξαντληθεί από την αγορά λόγω της υπερβολικής ζήτησης, τώρα θεωρείται η πιο πρωτοποριακή θεραπεία αντιγήρανσης σε σπα και ινστιτούτα ομορφιάς σε Αγγλία και ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες και αισθητικοί που τολμούν να το συμπεριλάβουν στις θεραπείες προσώπου που προσφέρουν, παίρνουν το δηλητήριο τοποθετώντας μέλισσες σε γυάλινα βάζα και με τις κατάλληλες δονήσεις κάνουν τις μέλισσες να επιτεθούν αμυνόμενες, ώστε να απελευθερώσουν το πολύτιμο δηλητήριο. Στη συνέχεια, το δηλητήριο καθαρίζεται και εφαρμόζεται ως μάσκα στο πρόσωπο. Η θεραπεία βοηθά στην επιτάχυνση της κυκλοφορίας του αίματος και την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου προσθέτοντας ταυτόχρονα λάμψη στο δέρμα. Οι «ασθενείς» δεν αισθάνονται παρά μόνο έναν μικρό κνησμό και ένα ελαφρύ μούδιασμα.

Κάποιοι γιατροί έχουν, ωστόσο, εκφράσει τις ενστάσεις τους σε σχέση την αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών, αλλά και λόγω του φόβου των αλλεργιών που μπορούν κάποια άτομα να εμφανίσουν στο δηλητήριο της μέλισσας.

Σχολιάστε το άρθρο