Τα παιδιά μαθαίνουν «Τα Θαύματα της Μέλισσας»

Τα παιδιά πιο κοντά στην κοινωνία των μελισσών προσπαθεί να φέρει το Δημοτικό Παιδικό Μουσείο στο Dover στην Βορειοανατολική Αγγλία, εγκαινιάζοντας την έκθεση «Τα Θαύματα της Μέλισσας». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη ζωή, τη λειτουργία και το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι μέλισσες στη φύση. Η έκθεση έχει σχεδιαστεί για να βιώσουν τα παιδιά με τις ίδιες τις αισθήσεις τους το θαύμα της μέλισσας και περιλαμβάνει πολλές διαδραστικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά θα μπορούν να ντυθούν μελισσάκια και να μπουν στην τεράστια κυψέλη της έκθεσης, να βιώσουν τον κυκλικό χορό των μελισσών, ακολουθώντας ένα κίτρινο φως που θα αναβοσβήνει στο πάτωμα, να μάθουν το πώς οι μέλισσες επικοινωνούν  και το πώς εντοπίζουν τις πηγές τροφής τους.

Η έκθεση περιλαμβάνει και γευσιγνωσία μελιού, μαθήματα χειροτεχνίας για παρασκευή κεριών στο σπίτι και δραστηριότητες που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις οικογένειες να εκτιμήσουν τη σημασία των μελισσών στη φύση και να εξαλείψουν τους φόβους που ενδεχομένως έχουν για αυτές. Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μάθουν και απλούς μελισσοκομικούς χειρισμούς από μελισσοκόμους και το πώς χειρίζονται τις μέλισσες κατά τη διάρκεια του έτους.

Σχολιάστε το άρθρο