Σεμινάρια Μελισσοκομίας Κτήμα Συγγρού

Το Ι.Γ.Ε. – Κτήμα Συγγρού αναλαμβάνει κάθε χρόνο την πραγματοποίηση μιας σειράς σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε αγροτικές δραστηριότητες και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς. Τα σεμινάρια αυτά αφορούν σε διάφορα αντικείμενα, ανάμεσα στα άλλα και της μελισσοκομίας (επαγγελματικό τμήμα).

Τα σεμινάρια διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, από Φεβρουάριο έως Ιούνιο ο πρώτος κύκλος και από Σεπτέμβριο έως Ιανουάριο ο δεύτερος. Κάθε κύκλος μαθημάτων διαρκεί 120 ώρες και τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα απογευματινές ώρες (συνήθως 17.00 – 20.30), στις εγκαταστάσεις του κτήματος Συγγρού (Κηφισίας 182).

Οι εγγραφές του Α΄ κύκλου ξεκινούν από 1η Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου, ενώ οι εγγραφές του Β΄ κύκλου ξεκινούν από 1η έως 20 Σεπτεμβρίου. Το ποσό εγγραφής για κάθε σεμινάριο ανέρχεται σε 130 ευρώ. Στις εγγραφές των μαθητών τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας, ειδικά στο τμήμα μελισσοκομίας που είναι ένα τμήμα με μεγάλη ζήτηση.

Εκτός από τη μελισσοκομία, η γκάμα μαθημάτων για όσους ενδιαφέρονται είναι μεγάλη: αμπελουργία – οινολογία, ανθοκομία, ανθοδετική, αγροβιοτεχνίες, αυτόματα συστήματα άρδευσης, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, βιολογικές καλλιέργειες, βιολογική κτηνοτροφία, δενδροκομία, ειδική δενδροκομία, ελαιοκομία, κηποτεχνία, λαχανοκομία, φυτοπροστασία, καλλιεργούμενα και αυτοφυή μανιτάρια, σαλιγκαροτροφία (από Σεπτέμβριο του 2010) κ.α.

Πληροφορίες:
Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών – Κτήμα Συγγρού
Κηφισίας 182, T.K 14562 Κηφισιά
Τηλ.: 210 8011146 210 8083312, Fax 210 8085243

https://dasosygrou.gr
E-mail: igeu001@minagric.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Σεμινάρια Μελισσοκομίας Κτήμα Συγγρού”

  1. υπεροχα νεα!!Σημερα το εμαθα και θα ηθελα να παρακολουθησω τα σεμιναρια μελισσοκομιας!!Ευγε για αυτο που διεξαγεται!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.