Σεμινάρια μελισσοκομίας από το ΑΠΘ

Από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ταχύρρυθμων εκπαιδεύσεων στην Μελισσοκομία ως ακολούθως:

Ημερομηνία Ταχύρρυθμη εκπαίδευση
17-19 Μαρτίου Ασθένειες και εχθροί μελισσών –Βιολογική Μελισσοκομία
20 – 22 Απριλίου Μελισσοκομία για αρχάριους
24 – 26 Απριλίου Μελισσοκομία για αρχάριους
5 – 7 Μαΐου Μελισσοκομία για αρχάριους
19 – 21 Μαΐου Βασιλοτροφία

Περιεχόμενο Εκπαίδευσης

Α. Ασθένειες και εχθροί των μελισσών-Βιολογική Μελισσοκομία: Αίτια και συμπτώματα ασθενειών των μελισσών, χειρισμοί και θεραπευτικά μέσα, εχθροί και αντιμετώπισή τους. Βιολογική μελισσοκομία, βασικές αρχές και  τρόποι εξάσκησής της.

Β. Μελισσοκομία για αρχάριους: Εξοικείωση με το μελίσσι, Θεωρία και πράξη. Πώς να ξεκινήσεις σωστά από την αρχή μελισσοκομία.

Γ. Βασιλοτροφία: Όλα τα βήματα παραγωγής βασιλισσών και βασιλικού πολτού. Θεωρία και πράξη.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει περίπου 25 ώρες διδασκαλίας θεωρία και πράξη. Το συνολικό κόστος εκπαίδευσης είναι 100 ευρώ με εξαίρεση τη βασιλοτροφία, η οποία είναι 130 ευρώ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται το εκπαιδευτικό υλικό, καφές και ελαφρύ γεύμα. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μελισσοκομικές μάσκες. Μετά το τέλος της εκπαίδευσης χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι ταχύρυθμες εκπαιδεύσεις γίνονται μέσα από αντίστοιχο πρόγραμμα που ενέκρινε η Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. Για περισσότερες πληροφορίες http://beelab.agro.auth.gr και για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 2310 472983, 2310 991754 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση thrasia@agro.auth.gr.

Σχολιάστε το άρθρο