Ποδηλασία και βιολογικά για τις μέλισσες

Η εκστρατεία «Οι μέλισσες αγαπούν τα βιολογικά» από την εταιρεία Nature and More καλά κρατεί και συνεχίζεται με νέες δράσεις. Από τον Απρίλιο που ξεκίνησε και μέχρι τον Ιούλιο, η εκστρατεία έχει σκοπό να παραδώσει 400.000 σάκους με σπόρους από φυτά που αγαπούν οι μέλισσες στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία κ.α.

Αυτές τις μέρες, περισσότεροι από χίλιοι Ολλανδοί μετέτρεψαν μια ποδηλατική διαδρομή 1.000 χιλιομέτρων, που ονομαζόταν το μονοπάτι της πατάτας» (!) σε «μονοπάτι της μέλισσας», σπέρνοντας βιολογικούς σπόρους φυτών που αγαπούν οι μέλισσες. 23 γερμανικές εταιρείες χονδρικής και λιανικής πώλησης προϊόντων διένειμαν 280.000 σακούλες με βιολογικούς σπόρους λουλουδιών που αγαπούν οι μέλισσες μαζί με τα προϊόντα τους. Το Πρόγραμμα Πρωτοβουλίας Νέων στη Σουηδία δημιούργησε το δικό του λιβάδι και ένα σύντομο βίντεο ευαισθητοποίησης για τις μέλισσες στο YouTube.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες μικρές ή μεγάλες προσπαθούν να περάσουν ένα μήνυμα: ας ξεκινήσουμε βοηθώντας τις μέλισσες με τη σπορά και την κατανάλωση βιολογικών. Τα βιολογικά έχουν δυο σημαντικά πλεονεκτήματα, που ωφελούν τις μέλισσες: δεν ραντίζονται με επικίνδυνα φυτοφάρμακα και ενισχύουν τη βιοποικιλότητα. Η εκστρατεία θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι του 2012.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.