Νέο είδος μέλισσας παίρνει το όνομά της από τηλεοπτικό χαρακτήρα

Ο Βραζιλιάνος βιολόγος Andre Nemesio ονόμασε νέο είδος βραζιλιάνικης μέλισσας που ανακάλυψε «Brazilian orchid bee Euglossa bazinga», όνομα που εμπνεύστηκε από χαρακτήρα της δημοφιλούς χιουμοριστικής αμερικάνικης σειράς Big Bang Theory. Η Big Bang Theory είναι μια κωμική τηλεοπτική σειρά για μια ομάδα ευφυών, αλλά κοινωνικά αδέξιων νεαρών επιστημόνων με εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο (η τηλεθέαση φτάνει τα 18 εκατομμύρια ανά επεισόδιο).

Η οικογένεια του νέου είδους, που ανακαλύφθηκε, είναι οι μέλισσες ορχιδέες (orchid bees) που ζουν στη Νότια Αμερική και μετρούν πάνω από 175 είδη. Οι μέλισσες αυτές συλλέγουν νέκταρ και γύρη από ορχιδέες και έχουν χαρακτηριστικά έντονα μεταλλικά μπλε, κόκκινα, μωβ και χρυσά χρώματα. Οι περισσότερες δεν δημιουργούν κυψέλες, είναι μοναχικές.

Το όνομα του νέου είδους Euglossa bazinga, ο Andre Nemesio το εμπνεύστηκε από τον σπασίκλα χαρακτήρα της σειράς Sheldon Cooper. Η μέλισσα ονομάστηκε bazinga από μια φράση που χρησιμοποιεί ο Sheldon Cooper, αφού κάνει μια φάρσα σε κάποιον και σημαίνει κάτι σαν «σου την έφερα». Το είδος αυτό ονομάστηκε έτσι επειδή για χρόνια ξεγελούσε τους επιστήμονες, λόγω της ομοιότητάς του με άλλα είδη. Όταν ένας επιστήμονας ανακαλύπτει ένα είδος στο ζωικό ή φυτικό βασίλειο έχει την μεγάλη τιμή να του δώσει όποιο όνομα θέλει.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.