Μοναδική φωτογραφία με τσίμπημα μέλισσας

Οι πιθανότητες να καταφέρει κάποιος να φωτογραφίσει μια μέλισσα τη στιγμή ακριβώς που τσιμπάει έναν άνθρωπο, αφήνοντας πίσω της τον κοιλιακό της ιστό είναι μία στο εκατομμύριο.

Η ειδική επικοινωνιών Kathy Keatley Garvey του Τμήματος Εντομολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έχει τραβήξει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο φωτογραφίες μελισσών στη ζωή της, αλλά το στιγμιότυπο μιας μέλισσας ακριβώς τη στιγμή που αναγκάζεται να αφήσει πίσω της τον κοιλιακό της ιστό μετά το τσίμπημα, την έκανε να κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του Association for Communication Excellence.  Ο Association for Communication Excellence είναι ένας διεθνής οργανισμός εκπαιδευτών, ειδικών επικοινωνιών και τεχνολόγων πληροφορίας,  ο οποίος προσφέρει επαγγελματική στήριξη και δικτύωση ατόμων που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη γεωργία, τους φυσικούς πόρους κ.α.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε όταν η Garvey, η οποία ζει με τις μέλισσες από παιδί, αφού υπήρχαν πάντα στο αγρόκτημα όπου μεγάλωσε, περπατούσε με έναν φίλο της, όταν μια μέλισσα τον πλησίασε με το χαρακτηριστικό βούισμα, που δείχνει την πρόθεση της να τσιμπήσει. Η Garvey κατάλαβε το «σημάδι» και ετοίμασε τη μηχανή της, καταφέρνοντας να τραβήξει τελικά τέσσερις φωτογραφίες. Το τσίμπημα απαθανατίστηκε και η καλύτερη φωτογραφία ήταν αυτή που δείχνει τη μέλισσα να αποχωρίζεται τον κοιλιακό της ιστό.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.