Μικρά και Μελισσοκομικά

Αγάπη για τις μέλισσες
Δεκάδες ήταν και φέτος οι συμμετοχές των τολμηρών στο διαγωνισμό προσέλκυσης μελισσών που διεξάγεται κάθε χρόνο στην επαρχία Χουνάν της Κίνας. Το διαγωνισμό κερδίζει ο μελισσοκόμος που θα καταφέρει να προσελκύσει τις πιο πολλές μέλισσες (μετριούνται με το βάρος), καλύπτοντας όλο το σώμα του με αυτές. Τελικά, το διαγωνισμό κέρδισε ένας 42χρονος μελισσοκόμος, ο Wang Dalin, ο οποίος μέσα σε 60 λεπτά κατάφερε να προσελκύσει μέλισσες βάρους 26,86 κιλών, ενώ ο αντίπαλος του συγκέντρωσε μέλισσες βάρους 20,9 κιλών. Η μορφή του Wang Dalin από μια ώρα και μετά δεν ήταν πια αναγνωρίσιμη, αφού ήταν ολόκληρος καλυμμένος από τις μέλισσες. Οι μελισσοκόμοι δεν φορούσαν ρούχα, παρά μόνο ένα σορτσάκι και γυαλιά για την προστασία των ματιών τους. Για να προσελκύσουν τις μέλισσες, χρησιμοποίησαν βασίλισσες, κλεισμένες σε ειδικά κλουβιά δεμένα πάνω στο σώμα τους. Το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλκυσης μελισσών, πάντως, κατέχει ο Zhang Wei, ο οποίος κατάφερε να φορέσει ένα κοστούμι από μέλισσες βάρους 83,5 κιλών!

Ανεπιθύμητη επισκέπτης
Μια μικρή μέλισσα, χωρίς να φταίει, παραλίγο να προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα. 35χρονος οδηγός που οδηγούσε προς τη Χαλκίδα, έπαθε πανικό όταν μπήκε μια μέλισσα μέσα στο αυτοκίνητό του. Στην προσπάθειά του να αποφύγει το τσίμπημά της, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί. Ευτυχώς, ο οδηγός «τη γλύτωσε» με μερικές γρατζουνιές.

Μπλε μέλι;
Κανείς δεν είναι βέβαιος για το πότε. Κανείς δεν είναι βέβαιος για το πού. Και μετά από δεκαετίες μελετών, οι επιστήμονες διαφωνούν για το πώς. Όμως σχεδόν κάθε χρόνο κάπου κοντά στο Sandhillsτης Βόρειας Καρολίνα, κάποιοι τυχεροί μελισσοκόμοι συλλέγουν …μπλε μέλι. Οι μελισσοκόμοι της περιοχής διαβεβαιώνουν ότι δεν βάζουν τίποτα στο μέλι και ότι δεν δίνουν τίποτα στις μέλισσες. Ποιο είναι το μυστικό του μπλε μελιού τότε; Κάποιοι πιστεύουν ότι το μυστικό κρύβεται στη γεύση του. Το μέλι είναι υπερβολικά γλυκό, αλλά αφού ξεπεράσεις αυτή την υπερβολική γλυκύτητα κάτι γνωστό μένει στο στόμα σου. Κάτι φρουτένιο. Δεν είναι τίποτα άλλο από βατόμουρα. Πολλοί μελισσοκόμοι αποδίδουν το χρώμα του μελιού στην επαφή των μελισσών με τα βατόμουρα ή με κάποια μακρινά ξαδέλφια τους. Όμως και πάλι δεν δίνεται μια ικανοποιητική εξήγηση του γιατί αυτό συμβαίνει στο συγκεκριμένο μέρος και πουθενά αλλού στον κόσμο, ενώ και οι επιστήμονες είναι επίσης μπερδεμένοι. Το μυστικό του μπλε μελιού φαίνεται πως θα πάρει καιρό μέχρι να ξεκλειδωθεί.

Δηλητηρίασαν μέλισσες
Ασυνείδητοι ξέσπασαν την οργή -ή οτιδήποτε άλλο- στις μέλισσες στον Ομαλό Χανίων, σύμφωνα με είδηση που δημοσίευσε η CretaLive. Άγνωστοι δράστες ψέκασαν 80 κυψέλες μελισσών με άγνωστη δηλητηριώδη ουσία σε υγρή μορφή, με αποτέλεσμα τη θανάτωσή τους. Το περιστατικό έλαβε χώρα το τριήμερο μετά το Δεκαπενταύγουστο και έγινε γνωστό μετά από καταγγελία στο Α.Τ. Μουσούρων. Οι λόγοι της παράλογης αυτής ενέργειας διερευνώνται.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.