Μέλι στα χέρια για ολυμπιακές αποδόσεις

Οι άνδρες της αμερικάνικης ομάδας της ενόργανης γυμναστικής ανδρών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες θα κουβαλήσουν μαζί τους στο Λονδίνο αρκετά βαζάκια μέλι. Το μέλι δεν προορίζεται για ένα θρεπτικό πρωινό όπως θα φανταζόταν κανείς. Οι αθλητές χρησιμοποιούν μέλι και σιρόπι σε κάποιες από τις ασκήσεις τους προκειμένου να έχουν καλύτερο κράτημα σε ορισμένα όργανα.

Κάποια από τα όργανα της ενόργανης μπορούν να είναι εξαιρετικά λεία και οι αθλητές έπρεπε να βρουν έναν τρόπο για να πιάνονται καλύτερα σε αυτά. Οι κρίκοι, το μονόζυγο, οι παράλληλοι ζυγοί μπορούν να κάνουν τα χέρια να γλιστρούν. Οι γυμναστές προβληματίστηκαν, ώσπου έφτασαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται ένα κολλώδες και ασφαλές υλικό. Η ιδέα του μελιού δεν άργησε να βρεθεί. Οι αθλητές τρίβουν με μέλι τα χέρια τους και στη συνέχεια με ένα στρώμα από κιμωλία. Οι γυναίκες έχουν παρόμοια ρουτίνα. Πολλοί και πολλές έχουν τις δικές τους συνταγές κάνοντας πειράματα άλλοτε πετυχημένα και άλλοτε αποτυχημένα για να αποφεύγουν ένα οδυνηρό και μοιραίο γλίστρημα.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.