Η εαρινή σύναξις των βοηθών- μελισσών

Οι αμυγδαλιές έχουν ανθίσει με τα ροζ και λευκά άνθη τους στην Κεντρική Κοιλάδα της Καλιφόρνια, σηματοδοτώντας την κρίσιμη στιγμή για το κυριότερο εξαγωγικό προϊόν της περιοχής, αλλά και ένα τεράστιο «πάρτι» για τις μέλισσες.

Χωρίς τη συνδρομή των μελισσών τα άνθη των δέντρων δεν θα γίνουν ποτέ αμύγδαλα. Η επικονίαση είναι ένας ρόλος που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μηχανές. Πάνω στις μικρές πλάτες των μελισσών βασίζεται η μοίρα της βιομηχανίας αμυγδάλου της Καλιφόρνια, μια βιομηχανία τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Γύρω στο Φεβρουάριο, εκατοντάδες μελισσοκόμοι –με το αζημίωτο φυσικά- από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ μεταφέρουν εδώ τα μελίσσια τους και για τέσσερεις εβδομάδες λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη προσπάθεια επικονίασης στον κόσμο: 1,6 εκατομμύρια περίπου κυψέλες, με 48 δισεκατομμύρια μέλισσες μεταφέρονται στην περιοχή. Κάτι σαν ένα Woodstock των μελισσών.

Λόγω του Συνδρόμου Κατάρρευσης Αποικίας (CCD), του φαινομένου μαζικής εξαφάνισης των μελισσών, οι τιμές ενοικίασης της κυψέλης έχουν τριπλασιαστεί, αφού οι μελισσοκόμοι έχουν αυξημένα έξοδα προκειμένου να διατηρήσουν τις μέλισσές τους υγιείς. Η ενοικίαση της κυψέλης κοστίζει πλέον γύρω στα 160 δολάρια.

Φέτος, η Paramount, η μεγαλύτερη παραγωγός αμυγδάλου προσέλαβε έναν εντομολόγο για να προσέχει την καλή υγεία των μελισσών και 26 μελισσοκόμους με 92.000 κυψέλες για την επικονίαση των αμυγδαλιών της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.