Και το Άγιος Όρος κατά των εξορύξεων χρυσού στις Σκουριές

Τον γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα δουν σήμερα (Τετάρτη) οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Βορειοανατολική Χαλκιδική.

Ο πατέρας Νικόδημος, μιλώντας ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους σε συνέλευση των κατοίκων, την Δευτέρα, 15 Απριλίου, ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει άμεσα στην Αθήνα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να του επιδώσει επιστολή της Ιεράς Επιστασίας, με την οποία ζητείται η άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισμένων στις φυλακές Διαβατών για τον εμπρησμό στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στην επιστολή, η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμία Ιερά Μονή του Αγίου Όρους να παραχωρήσει, πουλήσει, διαθέσει ή επιτρέψει απαλλοτρίωση δασικής έκτασης που της ανήκει στο δάσος των Σκουριών για να χτιστεί φράγμα από την «Ελληνικός Χρυσός», σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας.

Επιπλέον, ζητείται η άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισμένων στις φυλακές Διαβατών για τον εμπρησμό στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο και στην οποία η απόφαση της προφυλάκισης χαρακτηρίζεται «όχι δικαστική, αλλά τρομοκρατική και πολιτική». Στην επιστολή, η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους εγγυάται για το ήθος των δύο συλληφθέντων, τους οποίους οι μοναχοί γνωρίζουν καθώς έχουν εργαστεί στον Άθω, και υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για άτομα υπεράνω υποψίας.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.