Διαδήλωση μελισσοκόμων στη Βαρσοβία κατά των μεταλλαγμένων και των φυτοφαρμάκων

Περίπου 1.500 μελισσοκόμοι διαδήλωσαν στη Βαρσοβία αδειάζοντας χιλιάδες νεκρές μέλισσες μπροστά στα σκαλιά του Υπουργείου Γεωργίας της Πολωνίας.

Οι μελισσοκόμοι διαδήλωσαν στις 15 Μαρτίου κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και των φυτοφαρμάκων, που ευθύνονται για τους μαζικούς θανάτους μελισσών, πεταλούδων και άλλων χρήσιμων για το οικοσύστημα επικονιαστών.

Η διαδήλωση αποτελούνταν από μελισσοκόμους και διαδηλωτές αντίθετους στην καλλιέργεια και τη διάθεση μεταλλαγμένων προϊόντων, που κατέβηκαν στο δρόμο φορώντας ριγέ κίτρινα και μαύρα σακάκια και τις παραδοσιακές μελισσοκομικές τους στολές. Η διαδήλωσή τους μάλιστα είχε και καπνό, όχι από φωτιές και δακρυγόνα, αλλά από τα καπνιστήρια τους που κάπνιζαν καθώς περνούσαν.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την πλήρη απαγόρευση της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και των φυτοφαρμάκων που βλάπτουν το περιβάλλον και ιδιαίτερα στις μέλισσες στη χώρα τους.

Τα καλά νέα είναι ότι αργότερα την ίδια μέρα, ο υπουργός Γεωργίας της χώρας,  Marek Sawicki ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησης να απαγορεύσει το MON810 της Μονσάντο στην Πολωνία.

Φωτό: Julian Rose

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.