Γιγάντιες μέλισσες «τσιμπούν» τον πρωθυπουργό της Μεγ. Βρετανίας

Το πρωί της 29ης Ιανουαρίου 2013, γιγάντιες μέλισσες εμφανίστηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού της Μεγ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να δώσουν ένα «τσίμπημα» αφύπνισης στην κυβέρνηση για να υιοθετήσει ένα σχέδιο δράσης για τη σωτηρία των μελισσών. Οι γιγάντιες μέλισσες δεν ήταν παρά μέλη των οργανώσεων Friends of the Earth και Garden Organic, που παρέδωσαν την απαίτηση πάνω 64.000 πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου: να ληφθούν μέτρα για την εξαφάνιση των μελισσών.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την ανακήρυξη του 2013 ως έτος της Μέλισσας από την κυβέρνηση και την υιοθέτηση ενός σχεδίου δράσης που θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση των ενδιαιτημάτων των μελισσών και τη βοήθεια προς τους αγρότες προκειμένου να μειώσουν τη χρήση φυτοφαρμάκων που βλάπτουν τα έντομα. Οι ακτιβιστές ζήτησαν από την κυβέρνηση να προβεί στην προστασία και των 267 βρετανικών ειδών μελισσών και όχι μόνο αυτών που παράγουν μέλι.

«Μία στις τρεις μπουκιές από τα τρόφιμα που τρώμε εξαρτάται από την επικονίαση σε μια εποχή που η κρίση απειλεί τις μέλισσες όλου του κόσμου», τονίζει η Βρετανική Ένωση Μελισσοκόμων στηρίζοντας την κίνηση.

Στις 10 Ιανουαρίου, η βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση επιδιώκοντας να συγκεντρώσει απόψεις από ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμους για το πώς μπορεί καλύτερα να υποστηρίξει τη βελτίωση της υγείας των μελισσών. Η διαβούλευση στη Μεγ. Βρετανία θα διαρκέσει έως τις 9 Μαρτίου.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.