Τράπεζα σπέρματος μελισσών για την καταπολέμηση του CCD

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν υγρό άζωτο για να δημιουργήσουν την πρώτη τράπεζα σπέρματος μελισσών.

Λόγω του λεγόμενου Συνδρόμου Κατάρρευσης Αποικίας, οι Αμερικανοί βλέπουν τις μέλισσες να εξαφανίζονται με πολλαπλές συνέπειες τόσο στην παραγωγή μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων όσο και στην επικονίαση των καλλιεργειών τους.

Μετά τη συλλογή και εξέταση σπέρματος μελισσών από όλο τον κόσμο, τρία υποείδη έχουν επιλεχθεί, καθώς έχουν τα κατάλληλα γονίδια για την προσαρμογή τους στο αμερικάνικο οικοσύστημα.

Το σπέρμα θα συλλεχθεί από το ισχυρότερο και καλύτερο υλικό της Ευρώπης και στη συνέχεια θα εγχέεται στις ισχυρότερες και καλύτερες βασίλισσες των ΗΠΑ.

Το ζωντανό σπέρμα θα επιβιώνει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-14 μέρες και κατόπιν θα μεταφέρεται στο εργαστήριο, όπου ή θα ψύχεται ή θα εγχέεται στη σάλπιγγα της βασίλισσας προκειμένου να τη γονιμοποιήσει.

Το εγχείρημα βασίστηκε σε ανακάλυψη του μεταπτυχιακού φοιτητή, Brandon Hopkins, που βρήκε ότι το υγρό άζωτο μπορεί να διατηρήσει τη βιωσιμότητα του σπέρματος για δεκαετίες.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.