Το 1/3 των μελισσών της Γερμανίας αποδεκατίστηκαν από τη βαρρόα φέτος

Σχεδόν το ένα τρίτο των μελισσών της Γερμανίας αποδεκατίστηκαν φέτος λόγω του παράσιτου βαρρόα. Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα φαινόμενο αυτό οφείλεται στο ήπιο κλίμα, που είχε το χειμώνα η χώρα σχετικά με άλλες χρονιές, κατά το οποίο προκαλείται μεγαλύτερη ζημιά από το κανονικό. Περίπου 300.000 αποικίες εξοντώθηκαν, δηλαδή γύρω στο 20 – 30% του συνολικού πληθυσμού των μελισσών. Σε κανονικές συνθήκες και όταν ο χειμώνας είναι βαρύς η απώλεια είναι γύρω στο 10%.

Το ακάρι της βαρρόα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις μέλισσες της Γερμανίας και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι πολλαπλασιάζεται. Ισχυρές χημικές ουσίες για την αντιμετώπισή της δεν επιτρέπονται στη Γερμανία. Την περασμένη εβδομάδα επιστήμονες συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε στη Φρανκφούρτη για να συζητήσουν την απειλή που δέχονται τα μελίσσια της χώρας από βαρρόα και το τι μπορεί να γίνει για την αντιμετώπισή της.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.