Το πρώτο βραβείο στη φωτογραφία «Μελισσοκόμος» σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ασφάλεια στην εργασία

Ανάμεσα σε περίπου 1.700 φωτογραφίες από όλη την Ευρώπη και στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Φωτογραφίας, που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (Eu-OSHA), η φωτογραφία με τίτλο «Μελισσοκόμος» του Cristopher Azzopardi από τη Μάλτα απέσπασε το πρώτο βραβείο. Η Κριτική Επιτροπή (η οποία συνεδρίασε στο Μπιλμπάο) απένειμε στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Εκτίμηση Κινδύνου και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο Μπιλμπάο το βραβείο στον Cristopher Azzopardi. Ο τίτλος του Διαγωνισμού Φωτογραφίας ήταν «Ποια εικόνα έχετε για την ασφάλεια και την υγεία κατά την εργασία»;
O «Μελισσοκόμος» είναι μια ασυνήθιστη επιλογή θέματος που δεν συσχετίζεται συνήθως με τον OSH όμως έχει τα σωστά συστατικά: τον κίνδυνο (τις μέλισσες), το ρίσκο (μιας επίθεσης ή τουλάχιστον τσιμπήματος), μέτρα μείωσης του κινδύνου (το καπνιστήρι) και προσωπική προστασία (η στολή, η μάσκα και τα γάντια). Η κριτική επιτροπή αποφάνθηκε ότι αυτή η συμμετοχή ήταν μια πρωτότυπη, δημιουργική φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε με φροντίδα και εμπειρία», είπε ο Peter Rimmer, μέλος της επιτροπής.
Το δεύτερο και το τρίτο βραβείο απονεμήθηκαν στον Eric Despujols από τη Γαλλία («Συγκολλητής») και τον Rodrigo Cabrita από την Πορτογαλία («Μια σκληρή και περίπλοκη ζωή»). Επιπλέον, βραβεύτηκε και η συμμετοχή της Katja Wittig από τη Γερμανία με τίτλο «Ειδική αναφορά».

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.