Παιδική παράσταση: «H Ξεχασιάρα Μελίσσα»

Μια παιδική παράσταση για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που ξέχασε τον δρόμο για την κυψέλη…

Η Πολιτιστική Εταιρεία Το Φρέον με όραμα τον ζωτικό διάλογο της θεατρικής τέχνης με την Εκπαίδευση και αποσκοπώντας σε ένα θέατρο όπου ο κύριος φορέας είναι ο ηθοποιός, ο μεταγωγός του παιδιού στη μαγεία του θεατρικού τρόπου, παρουσιάζει την ομάδα 2+2 στην παιδική παράσταση «Η Ξεχασιάρα Μελίσσα».

Υπόθεση

Μέσα στον αλλοτριωμένο σύγχρονο κόσμο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νοιάζονται. Έτσι μια Μελισσοκόμος -μέσα στις σκοτούρες της- βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας -με λίγο σπρώξιμο από τον ίδιο τον Αϊνστάιν!- θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους.

Η κοινωνία τον μελισσών καθρεφτίζει τη δική μας και ο σύγχρονος άνθρωπος, χαμένος στον ατομισμό του, μοιάζει με τη μικρή Μελίσσα, που θέλει δρόμο για να καταλάβει ότι η δύναμη και το νόημα της ύπαρξής της βρίσκεται μόνο μέσα στο σμήνος της. Η συλλογικότητα είναι η απάντηση στη μοναξιά και τη μεμψιμοιρία και το παιχνίδι η πρώτη επαφή με αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του πρωτότυπου κειμένου, σύμφωνα με τη συγγραφέα, σκηνοθέτη και αφηγήτρια της παράστασης «Η ξεχασιάρα Μελίσσα».

Σκηνοθεσία – Συγγραφή: Άννα Γαρεφαλάκη

Σκηνικά Κοστούμια: 2+2 / Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος

Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Ορφανουδάκης (jasonorf@gmail.com)

Φωτογραφίες: Στέλιος Χουστουλάκης

Ηθοποιοί: Άννα Γαρεφαλάκη / Κωνσταντίνος Μαραβέλιας

Κιθάρα- Πνευστά: Παύλος Γκούσιος

 

Επίσημη πρεμιέρα 21/10/2012 12 μ.μ.

Γενική είσοδος €8, Ομαδικό εισιτήριο (6 άτομα & άνω) €6.

Κρατήσεις για οργανωμένες παραστάσεις: 2103216036

Κάθε Κυριακή στις 12μμ. στο θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, τηλ.: 2103477677.

Καθημερινά παραστάσεις γίνονται σε σχολεία, δήμους και συλλόγους.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.