Μελισσοκόμος τιμάται από τη βασίλισσα της Αγγλίας

Ένας ηλικιωμένος μελισσοκόμος, ίσως ο γηραιότερος της Μεγ. Βρετανίας, τιμήθηκε φέτος με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας με το British Empire Medal (BEM) για τις υπηρεσίες του. Ο 84χρονος, Geoffrey Hopkinson, βραβεύτηκε, ανάμεσα στις προσωπικότητες και τους αστέρες του Χόλυγουντ, για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στη μελισσοκομία και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η λίστα των εκλεκτών που βραβεύονται κάθε χρόνο στα γενέθλια της βασίλισσας της Αγγλίας παρουσιάστηκε στις 12 Ιουνίου. Αν και η βασίλισσα έχει γεννηθεί τον Απρίλιο, η παράδοση θέλει τα γενέθλιά της να γιορτάζονται το πρώτο, δεύτερο ή τρίτο Σάββατο του Ιουνίου.

Ο 84χρονος μελισσοκόμος (συνομήλικος της βασίλισσας) ξεκίνησε τη μελισσοκομία πριν 60 χρόνια λαμβάνοντας από τις αγαπητές του μέλισσες 67 τσιμπήματα. Μόλις συνήλθε από αυτό το «βάπτισμα του πυρός», ο Geoffrey Hopkinson αφοσιώθηκε με πάθος στις μέλισσες και τη μελισσοκομία μέχρι σήμερα.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.