Μελισσοκομία κατά της φτώχειας στην Αφρική

Η κορυφαία περιβαλλοντική οργάνωση, Environment Africa, ξεκίνησε ένα μελισσοκομικό έργο, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε φτωχές αγροτικές αφρικανικές κοινότητες να βελτιώσουν το εισόδημά τους.

Η οργάνωση βοηθά τις κοινότητες της Αφρικής, που έχουν επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή, την ξηρασία και τη μειωμένη αγροτική παραγωγή να επιβιώσουν μέσω της εκπαίδευσης στη μελισσοκομία. Η Environment Africa ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα το 2011 και ήδη 3.000 αγρότες στη Ζιμπάμπουε επωφελούνται από αυτό.

Στον κάθε αγρότη έχουν δοθεί τρεις κυψέλες και άλλα μελισσοκομικά εργαλεία για να ξεκινήσει τις μελισσοκομικές του δραστηριότητες. Εκτός από τη βοήθεια που προσφέρει το πρόγραμμα στο αγροτικό εισόδημα των αγροτών, επιπλέον βοηθά και στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Οι αγρότες αυτοί διατηρούν σε καλή κατάσταση τουλάχιστον 1.200 εκτάρια δάσους και έχουν ήδη φυτεύσει 21.000 δέντρα για τα μελίσσια τους.

Το πρόγραμμα της οργάνωσης έχει βοηθήσει τις κοινότητες να αυξήσουν τα μέσα επιβίωσής τους προσθέτοντας και την παραγωγή προϊόντων από κερί μελισσών. Επιπλέον, μαθήματα κατασκευής σπιτιών, αγροτοκτηνοτροφίας και διαχείρισης υδάτινων πόρων έχουν βοηθούν περαιτέρω. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 και θα τελειώσει τον Αύγουστο του 2012, ενώ μετά οι αγρότες θα συνεχίσουν μόνοι τους. Αντίστοιχες προσπάθειες πραγματοποιούνται από οργανισμούς και οργανώσεις και σε άλλες χώρες της Αφρικής.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.