Μελισσοκομία και στο ξενοδοχείο πολυτελείας Waldorf – Astoria

Tο πολυτελέστατο ιστορικό ξενοδοχείο Waldorf -Astoria στη Νέα Υόρκη πρόκειται να φιλοξενήσει κάποιους ασυνήθιστους ενοίκους σύντομα: χιλιάδες μέλισσες!

Τον επόμενο μήνα, η οργάνωση του ξενοδοχείου θα εγκαταστήσει έξι κυψέλες σε ειδικά διαμορφωμένη ταράτσα στον 20ο όροφο. Συγκεκριμένα, θα εγκατασταθεί μια παλιά κυψέλη με 20.000 μέλισσες και πέντε νέες με 5.000 μέλισσες η κάθε μια. Μέχρι τον Αύγουστο, το ξενοδοχείο περιμένει ότι θα φιλοξενεί γύρω στις 300.000 μέλισσες. Ο σεφ θα χρησιμοποιήσει το μέλι που θα συλλεχθεί στα ιδιαίτερα πιάτα του ξενοδοχείου, ενώ θα δημιουργηθεί και ειδικός κήπος για τις μέλισσες και άλλα υλικά που χρειάζεται ο σεφ για τη μαγειρική του.

Πρόκειται για μια τάση στη Νέα Υόρκη και το Waldorf –Astoria δεν είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην πόλη που έχει τη δική του μελισσοκομική μονάδα. Όπως φαίνεται κάθε ξενοδοχείο πολυτελείας που σέβεται τον εαυτό του στη Νέα Υόρκη έχει τις δικές του μέλισσες και παράγει το δικό του μέλι, το οποίο προσθέτει στα πιάτα και στα καταστήματα τροφίμων και ποτών που υπάρχουν εντός του. Ταυτόχρονα, το μέλι κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ως βασικό συστατικό της gourmet κουζίνας αυτών των εστιατορίων, ενώ η αστική μελισσοκομία της Νέας Υόρκης εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς.

Όσοι ένοικοι του ξενοδοχείου επιθυμούν να δουν τις μέλισσες από κοντά, η διεύθυνση θα παρέχει αυτή τη δυνατότητα, ενώ η μελισσοκομική μονάδα θα φαίνεται από τα παράθυρα κάποιων δωματίων. Μέσω σχετικού διαγωνισμού στο διαδίκτυο, το κοινό θα βοηθήσει το ξενοδοχείο να δώσει ονόματα στις κυψέλες.

Σχολιάστε το άρθρο