Μελισσοκομία για την αντιμετώπιση παιδικών διατροφικών διαταραχών

Δυο φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους πράγματα, όπως είναι η μελισσοκομική τέχνη και οι διατροφικές διαταραχές των παιδιών, συνδέονται σε σχολείο του Λονδίνου. Η μελισσοκομία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για να αντιμετωπιστούν διατροφικές διαταραχές 11 χρόνων μαθητών στο σχολείο Ellern Mede.

Το ειδικό αυτό σχολείο, δέχεται παιδιά από όλη τη χώρα που λαμβάνουν ενδονοσοκομειακή περίθαλψη για σοβαρά διατροφικά προβλήματα, όπως η βουλιμία ή η ανορεξία. Ο στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν μια πιο θετική και ισορροπημένη σχέση με το φαγητό και να παρακολουθήσουν από κοντά πώς παράγεται ένα τρόφιμο σε ένα φυσικό περιβάλλον. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το πείραμα, η επαφή των παιδιών με τις μέλισσες και τη διαδικασία παραγωγής του μελιού θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, ξυπνώντας μέσα τους την επιθυμία για υγιεινό φαγητό. Ταυτόχρονα, θα έχουν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα του περιβάλλοντος και της αειφορίας.

Επιπλέον, οι μικροί μαθητές θα φυτέψουν και δέντρα, των οποίων η παραγωγή θα χρησιμοποιηθεί στο σχολικό κυλικείο, όπως άλλωστε και το μέλι.

Σχολιάστε το άρθρο