Μέλισσες προκαλούν πανικό στο κέντρο της Στοκχόλμης

Σαν σκηνή από ταινία τρόμου, χιλιάδες μέλισσες κατέκλυσαν το κέντρο της Στοκχόλμης την περασμένη Παρασκευή, δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους. Οι ειδικοί ρίχνουν την ευθύνη για το ατύχημα στους ερασιτέχνες μελισσοκόμους. Για 3 ώρες μέλισσες είχαν κολλήσει στα τζάμια καταστήματος Η&M, όπου και παρέμειναν μέχρι που δυο επαγγελματίες μελισσοκόμοι κατάφεραν και τις πήραν από εκεί. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο, δεύτερο παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Sordermalm, στο νότιο τμήμα της Στοκχόλμης. Φεύγοντας οι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι για διακοπές, άφησαν τις μέλισσες στη μοίρα τους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η σμηνουργία, γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι μέρος του φυσικού κύκλου ζωής της κυψέλης. Η αστική μελισσοκομία έχει αυξηθεί στη Στοκχόλμη τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο λόγω του μελιού, αλλά και λόγω του επικονιαστικού ρόλου της μέλισσας.

«Οι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι της Στοκχόλμης δεν μπορούν να χειριστούν αυτό το φαινόμενο σε αντίθεση με τους επαγγελματίες», σημείωσε η Karolina Lisslo της Bee Urban, εταιρείας διαχείρισης κυψελών που εκμισθώνει 27 κυψέλες γύρω από τη Στοκχόλμη.

Τελικά, όλα τέλειωσαν καλά, με το κάπνισμα των μελισσών και τη μεταφορά τους αλλού, χωρίς κανένα δυσάρεστο ατύχημα.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.