ΗΠΑ: Υπογραφές για την απαγόρευση του clothianidin

Συλλογή υπογραφών έχουν ξεκινήσει οι Συνήγοροι των Ζώων στις ΗΠΑ για υπόμνημα που θα υποβάλλουν στην Λίζα Π. Τζάκσον, υπεύθυνη της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Στο αίτημα αναφέρεται ότι χημικές ουσίες φυτοφαρμάκων της Bayer συνδέονται με το Σύνδρομο Κατάρρευσης Αποικίας, που πλήττει τις μέλισσες στις ΗΠΑ και αλλού. Συγκεκριμένα, ζητείται η απαγόρευση του clothianidin, που έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά τοξικό» για τις μέλισσες, αλλά έχει εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ από το 2003. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το συγκεκριμένο -και πιο δημοφιλές- φυτοφάρμακο της γερμανικής Bayer ευθύνεται για τους μαζικούς θανάτους μελισσών που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα και όλο και περισσότερες νέες έρευνες συνηγορούν σε αυτό.

Δείτε εδώ το υπόμνημα και τη συλλογή υπογραφών: http://www.thepetitionsite.com/491/621/791/ban-pesticides-killing-honey-bees/

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.