Ημερίδα για τη μελισσοκομία στην Τρίπολη

Ημερίδα για τη μελισσοκομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 10 το πρωί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Την ημερίδα διοργανώνει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθούν κατά σειρά τα παρακάτω θέματα:

–          Αποτελέσματα ερευνητικής δραστηριότητας Εργαστηρίου Μελισσοκομία ΑΠΘ από τον καθηγητή Ανδρέα Θρασυβούλου.

–          Ασθένειες και εχθροί των μελισσών από τον αναπληρωτή καθηγητή Ηλία Παπαδόπουλο.

–          Εθνικό πρόγραμμα ελέγχου καταλοίπων χημικών ουσιών (αντιμικροβιακοί παράγοντες, φυτοφάρμακα στο μέλι) από τον Φώτη Παντολέων, προϊστάμενο του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Τρίπολης.

–          Πιλοτικό πρόγραμμα επιτήρησης απωλειών στις αποικίες των μελισσών. Νομοθεσία που διέπει τη χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων στη μελισσοκομία από την Μαρία Αγαδάκου κτηνίατρο της Διεύθυνσης κτηνιατρικής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

–          Τυποποίηση μελιού- απαιτήσεις και διαδικασία αδειοδότησης, εξαγωγές από τον Γεώργιο Κόμητα κτηνίατρο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

–          Η μελισσοκομία, ζωτικός τομέας της αγροτικής οικονομίας από την Φρειδερίκη Γκουλιαδίτη γεωπόνος κέντρου Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ.

–          Γνωριμία με τον κόμπο (physocermes spp) της ελάτης από τον Ιωσήφ Παπαναστασίου Γεωπόνο του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την όλη οργάνωση έχουν η Σοφία Σταματοπούλου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Γεώργιος Τσιάμπας Γεωπόνος, επόπτης Κέντρου Μελισσοκομίας Πελοποννήσου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Advertisements

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.