Επιστήμη στο σκοτάδι

Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε την Τρίτη 21 Αυγούστου το ρεύμα στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας -Σηροτροφίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών του Ιδρύματος ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε έπειτα από 2-3 ώρες μετά την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Γιάννη Μυλόπουλο, το χρέος προς την επιχείρηση ανέρχεται για την τελευταία διετία στα 5,5 εκατ. ευρώ. «Ήταν μία αψυχολόγητη ενέργεια. Δεν είμαστε κακοπληρωτές. Τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας εξαιτίας των περικοπών στην χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων», εξήγησε.

Ο κ. Μυλόπουλος έστειλε επιστολή στον γενικό διευθυντή της ΔΕΗ με την οποία τον διαβεβαίωσε ότι μόλις λάβουν χρήματα από την επόμενη χρηματοδότηση θα αποπληρωθεί μέρος των οφειλών.

Ο κ. Μυλόπουλος επεσήμανε ακόμα ότι το ύψος της φετινής χρηματοδότησης του ΑΠΘ ανέρχεται σε 25,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 4 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περσινή, και υπογράμμισε ότι τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες του Ιδρύματος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.