Εθνικό Μελισσοκομικό Πάρκο στην Κύπρο

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων παίρνει σάρκα και οστά. Η δημιουργία ενός Εθνικού Μελισσοκομικού Πάρκου. Ο χώρος που εξευρέθηκε είναι στην περιοχή της Κόσσιης. Η γη ανήκει στο Τμήμα Δασών. Έχει έκταση περίπου 34,750 m2. Βρίσκεται μεταξύ Αθηένου – Κόσσιης και συνορεύει με το Δάσος της Μεγάλης Μούττης.

Το Πάρκο στις 23 Νοεμβρίου δενδροφυτεύτηκε με μελισσοκομικά φυτά τα οποία παραχώρησε το Τμήμα Δασών. Τα φυτά που δενδροφυτεύτηκαν στον χώρο είναι μελισσοκομικά φυτά όπως Χαρουπιές (Ceratonia siliqua), Καλιστήμονες (Callistemon sp), Ευκάλυπτοι (Eucalyptus), Δάφνες (Laurus nobilis) κτλ.

Σκοπός της δημιουργίας του Μελισσοκομικού Πάρκου, είναι η ενημέρωση του κοινού για την μέλισσα μέσα από επισκέψεις που θα προγραμματίζονται και θα φιλοξενούνται σχολεία και ομάδες.

Το επόμενο βήμα είναι η περίφραξη του και η τοποθέτηση ενός πειραματικού μελισσοκομείου με κυψέλες που ανήκουν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων. Στο μελισσοκομείο θα γίνονται εκπαιδεύσεις αρχάριων και έμπειρων μελισσοκόμων, αφού ως γνωστό ο σύνδεσμος έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μελισσοκόμων, το οποίο υλοποιεί με επιτυχία από το 2008. Με την τοποθέτηση του μελισσοκομείου θα αρχίσουν να γίνονται πειραματικές δοκιμές και τεχνικές στα μελίσσια, για διεξαγωγή συμπερασμάτων με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο και πως επηρεάζεται η μελισσοκομία.

Πηγή: http://cybeeas.org, https://www.facebook.com/media/set/?set=a.545006068843766.131618.232429510101425&type=3

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.