Γερμανοί μελισσοκόμοι πήγαν… Μέρκελ!

Το πρωί της 16ης Ιανουαρίου Γερμανοί μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή για ένα θέμα που τους καίει: την εξαφάνιση των μελισσών. Οι περισσότεροι μελισσοκόμοι –σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις και τα κέντρα αποφάσεων- θεωρούν ότι το φαινόμενο της εξαφάνισης των μελισσών ανά τον κόσμο οφείλεται στις μονοκαλλιέργειες και τα νεονικοτινοειδή σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στις αγροτικές καλλιέργειες.

Μια εβδομάδα πριν η οργάνωση «Campact» ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια με τίτλο «Stoppt das Bienensterben» (Σταματήστε τους θανάτους των μελισσών), η οποία ήδη έχει πάνω από 170.000 υπογραφές.

Η συγκέντρωση των μελισσοκόμων αποτέλεσε προοίμιο της μεγάλης διαδήλωσης που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια έναρξης της Πράσινης Εβδομάδας, της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης για τα αγροτικά προϊόντα, στην οποία συμμετείχαν και πολλοί μελισσοκόμοι.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.