Ένας ουρανοξύστης για τις μέλισσες

Έναν ασημένιο πύργο για τις μέλισσες κατασκεύασε μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης με την ονομασία Ανελκυστήρας Β.

Ουσιαστικά, είναι ένας ουρανοξύστης για τα μέτρα των μικροσκοπικών μελισσών, ύψους 6,7 μέτρων. Πρόκειται για μια προσπάθεια στέγασης μιας αποικίας μελισσών που βρέθηκαν να ζουν σε ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα γραφείων στο Silo City, μια υποβαθμισμένη βιομηχανική περιοχή γεμάτη με παλιούς ανελκυστήρες.

Ο Ανελκυστήρας Β μιμείται την εμφάνιση της κερήθρας. Οι μέλισσες πρόκειται να ζήσουν σε έναν κουτί από πλεξιγκλάς στην κορυφή του κτιρίου, έτσι ώστε όποιος θέλει να μπορεί να μπει μέσα στην κατασκευή και να παρακολουθεί τις μέλισσες να χτίζουν την κυψέλη τους. Οι μελισσοκόμοι θα μπορούν να χαμηλώνουν το κουτί προκειμένου να τρυγήσουν το μέλι.

Θωρακισμένα από τον άνεμο και τις άλλες καιρικές συνθήκες, τα πάνελ από ανοξείδωτο χάλυβα θα ρυθμίζουν τη θερμοκρασία της κυψέλης, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει πολύ ζέστη το καλοκαίρι ή πολύ κρύο το χειμώνα. Η κατασκευή αυτή αποτελεί μια συμβολική χειρονομία για την αναγέννηση του Silo City τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ένας ουρανοξύστης για τις μέλισσες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.