4ο Φεστιβάλ Μελιού: Το μέλι πρωταγωνίστησε ξανά στο Περιστέρι

Το 4ο Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η προβολή του Ελληνικού Μελιού και των Προϊόντων Μέλισσας αλλά και των καινοτόμων δράσεων των Ελληνικών Επιχειρήσεων, η δημιουργία δικτύων εξαγωγών και η ανάδειξη όλων των νέων τεχνολογιών που αφορούν το Ελληνικό Μέλι.

Μέλι, βασιλικός πολτός, πρόπολη, γύρη, κερί και άλλα προϊόντα της κυψέλης, παστέλια, γλυκίσματα, κηραλοιφές, ρακόμελα και φυσικά ανήσυχες μέλισσες ήταν οι πρωταγωνιστές του τριημέρου.

Οι εντυπώσεις τόσο των Εκθετών, των συμμετεχόντων εταιρειών παραγωγών, φορέων όσο και των επισκεπτών μεταξύ των οποίων εμπορικοί αντιπρόσωποι, αντιπρόσωποι εξαγωγικών εταιρειών, ενεργοί μελισσοκόμοι αλλά και εν δυνάμει μελισσοκόμοι, είναι οι καλύτερες. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν όλοι οι φορείς του κλάδου και της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας.

Μελισσοκόμοι απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα δήλωσαν με την παρουσία τους στο Φεστιβάλ ότι η μελισσοκομία στην Ελλάδα αναπτύσσεται και εκσυγχρονίζεται διαρκώς. Εταιρείες αναγνωρισμένες στην αγορά, αλλά και μικρότερες παρουσίασαν με εντυπωσιακό τρόπο τα προϊόντα τους στο ετήσιο ραντεβού του κλάδου. Οι συμμετοχές ήταν πολλές από την Κρήτη, το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο, την Πελοπόννησο, την Κεντρική Μακεδονία αλλά και την Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τόσο οι μελισσοκόμοι όσο και οι επισκέπτες της έκθεσης. Διήμερη ημερίδα με θέματα: Τυποποίηση και Εμπορία Μελιού, Τα μελισσοκομικά Προϊόντα: από τη κυψέλη στο τραπέζι του καταναλωτή, Εντατική Μελισσοκομία, Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών με βάση το μέλι, Παιδικά Εργαστήρια.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία αντιπροσώπων όλων των περιφερειών που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο, μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, Μελισσοκόμων και πλήθους κόσμου.

Οι επισκέπτες ήταν πολλοί, πράγμα που αποδεικνύει ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον για το μέλι και τη μελισσοκομία από επαγγελματίες, αρκετούς ερασιτέχνες και φυσικά το καταναλωτικό κοινό. Οι φίλοι της μέλισσας και του ελληνικού μελιού είναι πολλοί και φανατικοί. Συζητήσεις, επαγγελματικές συμφωνίες, απορίες, δοκιμές, κεράσματα και κυρίως ευχάριστη διάθεση έκαναν το τριήμερο ενδιαφέρον και απολαυστικό …σαν μέλι!

Ο «Μελισσοκόμος» ήταν εκεί για να συνομιλήσει, να επικοινωνήσει και να στηρίξει το χώρο της μελισσοκομίας.

 

Αφήστε μια απάντηση