Το δέντρο που αγαπούν οι μέλισσες

Ένα τεράστιο δέντρο σε μοναστήρι στην Ταϊλάνδη, έχει γίνει πολύ αγαπητό για κάποιους παράξενους επισκέπτες: τις μέλισσες. Το δέντρο μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής και βρίσκεται στο ναό Dong Chompoo Phan, στον οποίο ζει μόνο ένας μοναχός. Το δέντρο έχει ασυνήθιστα για το είδος του φτάσει στο ύψος των 30 μέτρων. Στα κλαδιά του υπάρχουν τουλάχιστον 100 φωλιές μελισσών ορισμένες εκ των οποίων φτάνουν το ένα μέτρο.

Οι μέλισσες φτιάχνουν τις κυψέλες τους σε αυτό το δέντρο εδώ και πάρα πολύ καιρό και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι οι μέλισσες φαίνεται ότι προτιμούν το συγκεκριμένο δέντρο και αδιαφορούν για τα άλλα δέντρα που υπάρχουν τριγύρω. Όσοι επισκέπτονται το ναό δεν ενοχλούνται από τις μέλισσες. Όμως όποιος προσπαθήσει να «κλέψει» το μέλι τους καταλήγει να παίρνει ένα επώδυνο μάθημα. Εντυπωσιακή εικόνα. Εντυπωσιακή σχέση.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.