Σχολείο Μελισσοκομίας στο ΑΠΘ

Το Εργαστήριο Μελισσοκομίας-του ΑΠΘ, παράλληλα με τις ταχύρυθμες εκπαιδεύσεις Μελισσοκομίας, διοργανώνει Εκπαιδευτικό Σχολείο Μελισσοκομίας σε μια προσπάθειά του να προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε άτομα τα οποία επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μελισσοκομία.

Το σύνολο διδασκαλίας προβλέπεται στις 60 ώρες και χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τους Φθινοπωρινούς χειρισμούς, την προετοιμασία του μελισσιού για το χειμώνα και τη θεωρητική κατάρτιση στο επάγγελμα του μελισσοκόμου. Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στους χειρισμούς της Άνοιξης και των άλλων εποχών, τους εχθρούς και τις ασθένειες των μελισσών. Στον πίνακα 1 δίνονται οι θεματικές ενότητες και τα μαθήματα, ενώ στον πίνακα 2 οι διδάσκοντες. Η σειρά των μαθημάτων πιθανόν να αλλάξει όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την πρακτική εξάσκηση. Η πρακτική εξάσκηση θα γίνεται στα μελίσσια του Πανεπιστημίου και θα περιλαμβάνει όλους τους απαραίτητους χειρισμούς που απαιτούνται για την επαγγελματική εκμετάλλευση των μελισσιών. Οι εκπαιδευόμενοι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ανελλιπώς και να συμμετάσχουν στις τελικές εξετάσεις ώστε να δικαιούνται βεβαίωση πιστοποίησης των γνώσεών τους στην μελισσοκομία. Το κόστος συμμετοχής και για τις δύο ενότητες είναι 400 ευρώ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο τηλέφωνο: 2310 472983 FAX 2310 471939

e-mail: thrasia@agro.auth.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.