Πρόγραμμα 5ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Διοργάνωση: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Προεδρείο: Ν. Εμμανουήλ, Α. Τσουκαλάς, Φ. Γκουλιαβίτη, Ν. Κατσαρός

10:30 – 11:00 Προσέλευση – Εγγραφές

11:00 – 11:15 Χαιρετισμοί

11:15 – 15:15

– Ελληνική Μελισσοκομία: Προοπτικές και Βιωσιμότητα

Α. Τσουκαλάς, Διευθυντής Αειφορίας και Κοινωνικής Ευθύνης APIVITA

– Σύγχρονες Τεχνικές στην Ανάλυση του Μελιού & των Προϊόντων του

Γ. Σειραγάκης, Διευθυντής Food Allergens Laboratory

– Οι οκτώ κατηγορίες Μελιού και Νομοθεσία

Μ. Πασαλόγλου, Κτηνίατρος – Α. Τσιγουρή, Ε.Ο.Φ Διεύθυνση Εργαστηριών

– Δίκτυο Παρακολούθησης Μελιτοφορίων – Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές

Ε. Παντελάκης, ANEL Co

– Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι

Α. Ντάλα M.Sc, Εργαστήριο Προϊόντων Κυψέλης, Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων ΥΠΠΑΤ

– Το Μέλι και τα Προϊόντα του στη Μεσογειακή Διατροφή

Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

– Νέα Δυναμική για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας

Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ

– Μέλι: Διατροφική Αξία, Αντιοξειδωτική και θεραπευτική Δράση

Γ. Ίσαρη, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

– Αφάρμακος Μελισσοκομική Εκμετάλλευση και Προϊόντα Αυτής

Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Αφαρμάκου Μελισσοκομίας

– Τοποθετήσεις – Συζήτηση

Απογευματινή Συνεδρία

Προεδρείο: Ν. Εμμανουήλ, Μ. Χατζηπαναγιώτου, Ε. Ζουμπανέας, Η. Χαλακατεβάκης

18:00 -20:00

– Προοπτικές στη Μελισσοκομία

Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

– Η Σωστή Διατροφή σε Συνεργασία με τα Προϊόντα Μέλισσας ως Παράγων Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας

Ε. Ζουμπανέας, Αντιπρόεδρος Εταιρίας Μελισσοθεραπείας

– Διαδικασίες για τις Εξαγωγές του Μελιού & των Προϊόντων του

Τζ. Σκοτίδη, Σύμβουλος Εξαγωγικών Επιχειρήσεων, Διευθύντρια Simply Exports

– Η Χρήση των Προϊόντων Μέλισσας στην Φροντίδα του Σώματος

Μ. Χατζηπαναγιώτου, Οικοτέχνης, Γεωπόνος, Αγρότισσα

– Πρόπολη: ένα Πολύτιμο Προϊόν Μέλισσας

Α. Τσαγκαράκης, Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

– Γευσιγνωσία Μελιού

Ν. Κοντόλαιμος, Γεωπόνος, π. Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ

– Κρητική Μελισσοκομία και Πλεονεκτήματα

Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πλατανιά Χανίων

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Προεδρείο: Ν. Κοντόλαιμος, Α. Παππάς, Ν. Κατσαρός

11:00 – 15:00

– Ποιότητα – Γνησιότητα Μελιού: Εργαστηριακές Αναλύσεις στο ΓΧΚ΄

Νίκος Ζούλης, Ελ. Κατμέρου, Ζ. Πλυτά, Θερ. Κουρουλή, Π. Σκαφίδα

*Νίκος Ζούλης Προϊστάμενος Γ΄ Τμήματος / ΓΧΚ

– Γλυκιά Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Δ. Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος ΑΓΡΟΡΑΜΑ

– Μέλι: Ανταγωνιστικότητα και Εξωστρέφεια

Ι. Κριτσωτάκης, Δρ. Εμπορικών Επιστημών

– Συγκρότηση Συλλεκτικού Μελισσιού- Μελισσοκομείο

Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Αφαρμάκου Μελισσοκομίας

– Διαχρονική Παρουσία της Μέλισσας και των Προϊόντων της

Ν.  Κοντόλαιμος, Γεωπόνος, π. Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ

– Προοπτικές Ανάπτυξης της Μελισσοκομίας με την Αξιοποίηση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ( Νέοι Γεωργοί – Σχέδια Βελτίωσης)

Μ. Μπογιατζής, Γεωπόνος – Μελετητής

 

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.