Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων καταδικάζει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας μελισσοκόμων Apimondia, Gille Ratia, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο επισκέπτεται παράνομα τα κατεχόμενα και δήλωσε ότι η τ/κ ένωση μελισσοκόμων έγινε δεκτή ως πλήρες μέλος της διεθνούς οργάνωσης, απέστειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι πληροφορήθηκε από τον τ/κ Τύπο ότι ο κ. Gille Ratia πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου είχε συνάντηση με το λεγόμενο πρωθυπουργό και ότι προέβηκε σε δηλώσεις περί αποδοχής της τ/κ ένωσης μελισσοκόμων ως πλήρες μέλος της Apimondia.

Στην ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων «καταδικάζει ανεπιφύλακτα οποιεσδήποτε ενέργειες τείνουν να προσδώσουν οποιασδήποτε μορφής αναγνώρισης στο παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων, ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της Apimondia, της οποίας η Κύπρος δια του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων είναι πλήρες μέλος.

Ο σύνδεσμος μας, σημειώνεται, έχει ενημερώσει το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ παράλληλα ετοιμάστηκε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο με αίτημα την διάψευση, εάν πρόκειται περί παραποίησης δηλώσεων του ή άμεση απόσυρση και ανασκευή των εντυπώσεων που δημιούργησε η απαράδεκτη ενέργεια του.

 

Η Κύπρος είναι πλήρες μέλος τόσο στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση Μελισσοκόμων E.P.B.A., στην οποία κατέχει την πολύ τιμητική θέση του αντιπροέδρου, καθώς επίσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Apimondia.

Οι συνάδερφοι Τουρκοκύπριοι μελισσοκόμοι μπορούν εάν πράγματι τους ενδιαφέρουν τα μελισσοκομικά θέματα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς τους οργανισμούς μέσα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.