Οι Μελισσοκόμοι Αγρινίου προβάλουν τα προβλήματα του κλάδου και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ο Σύλλογος Μελισσοκόμος του Νομού Αιτωλ/νίας συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις των αγροτών, προβάλει και διεκδικεί λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Κλάδου, όπως αυτά έχουν προταθεί από τις Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων και την Ομοσπονδία Μελισσοκόμων Ελλάδας (ΟΜΣΕ).

Ενημερώνει τους πολίτες και το καταναλωτικό κοινό για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης πολλών προβλημάτων που συνδέονται με τον καταναλωτή και τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, όπως η ποιότητα, οι τιμές και το μέλλον της γεωργίας στην Ελλάδα κ.λπ.

Τα προβλήματα αυτά είναι κοινά για όλους του αγρότες και αφορούν άμεσα ή έμμεσα όλους του πολίτες της χώρας και όχι μόνο μια κοινωνική ομάδα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο να ασχοληθούν σοβαρά και υπεύθυνα με το αγροτικό πρόβλημα και τους αγρότες, όσο ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τη γη, τη φύση, τη θάλασσα και παράγουν πλούτο στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας στη χώρα μας και να δώσουν άμεσα λύσεις.

Τα αιτήματα είναι γνωστά στο υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας διαχρονικά, σήμερα όμως εντάθηκαν και προκαλούν έκρηξη.

Διεκδικούμε:

1. Μείωση του κόστους παραγωγής με:

α) Κατάργηση του ειδικού φόρου πετρελαίου κίνησης σ’ όλους τους μελισσοκόμους.

β) Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα.

γ) Να δοθούν δάνεια στους μελισσοκόμους με μειωμένο επιτόκιο.

δ) Επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων.

ε) Ένταξη της μελισσοκομίας και των σχεδίων βελτίωσης σ’ όλους τους αναπτυξιακούς νόμους «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» κ.λπ. όπως και οι άλλοι αγρότες.

στ) Αποζημίωση για μειωμένη παραγωγή για τα έτη 2011-2012.

ζ) Επιδότηση της μέλισσας για τη συμβολή της στη διατήρηση της χλωρίδας, του φυσικού περιβάλλοντος και τη βιοποικιλότητα της φύσης με την επικονίαση των φυτών.

2. Προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις εισαγωγές με:

α) Υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του μελιού και αυστηρός έλεγχος.

β) Κατάργηση της κοινοτικής οδηγίας που επιτρέπει τα μίγματα μελιών με εισαγόμενα.

γ) Αυστηροί έλεγχοι στην αγορά για την προστασία του καταναλωτή από πλανόδιους πωλητές και επιχειρήσεις –τυποποιητές γλυκαντικών ουσιών αντί για μέλι.

3. Ασφάλιση της παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου με αποζημιώσεις απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους από τον ΕΛΓΑ (πυρκαγιές, ψύχος, ξηρασία, καύσωνες κτλ).

4. Έργα υποδομής για την εγκατάσταση –τοποθέτηση των μελισσιών –κατάργηση των απαγορευτικών διατάξεων –κατάργηση της υπουργική απόφασης για τα μελισσοκομικά αυτοκίνητα, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τους εργάτες και να οδηγούνται απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας.

5. Προστασία της μέλισσας από τα φυτοφάρμακα και απαγόρευση ψεκασμών για τα πεύκα.

6. Η καθιέρωση εγγυημένων κατώτερων τιμών στα προϊόντα της μέλισσας.

7. Να συμπεριληφθούν και οι μελισσοκόμοι στον ΟΣΔΕ και να μεταβιβάζουν τα δικαιώματα.

Ο Σύλλογος Μελισσοκόμων του Νομού μας καλεί όλους τους μελισσοκόμους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους άλλους κλάδους των αγροτών και δηλώνει συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.