«Οι μέλισσες αγαπούν τα βιολογικά» – Καμπάνια ευαισθητοποίησης από ολλανδική εταιρεία

Η ολλανδική εταιρεία Nature & More διακινεί βιολογικά, βιοδυναμικά και προϊόντα δίκαιου εμπορίου σε όλο τον κόσμο. Ειδικεύεται κυρίως στα φρέσκα τρόφιμα, τα οποία διακινεί φέρνοντας σε επαφή μέσω διαδικτύου τους καταναλωτές με τους παραγωγούς. Πρόκειται για μια εταιρεία με εξαιρετικά οικολογικό προφίλ και στόχο την αειφορικότητα και την κοινωνική ευημερία. Στις 22 Απριλίου, η Nature & More ξεκινά μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τις μέλισσες με τίτλο «Οι μέλισσες αγαπούν τα βιολογικά».

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω καμπάνιας από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο θα μοιραστούν 400.000 σακουλάκια με σπόρους φυτών που προσελκύουν τις μέλισσες στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Σουηδία.

Φυτεύοντας αυτούς τους σπόρους σε κήπους και μπαλκόνια θα μπορέσει κανείς να βοηθήσει στη δημιουργία 400.000 τετραγωνικών μέτρων με βιολογικά, φιλικά στις μέλισσες φυτά. Το 2012, είναι το Έτος της Μέλισσας στην Ολλανδία. Η βιολογική γεωργία μπορεί να υπερηφανευτεί ότι τουλάχιστον προφυλάσσει τις μέλισσες από τους δυο από τους τρεις συνολικά παράγοντες που έχουν κατηγορηθεί ότι ευθύνονται για τη μείωση των πληθυσμών των μελισσών: εξασφαλίζει μεγαλύτερη βιοποικιλότητα και την απουσία φυτοφαρμάκων (όπως π.χ. νεονικοτινοειδών) από την παραγωγή.

Photo: Nenad Janicijevic

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.