Οι επιχειρηματίες φέρνουν τις μέλισσες ξανά πίσω στην καρδιά του Λονδίνου

Οι Λονδρέζοι έχουν πάρει την επικονίαση στα σοβαρά και προσπαθούν να φέρουν τη χαμένη βιοποικιλότητα, τις μέλισσες και τα άλλα χρήσιμα έντομα ξανά πίσω στην πόλη τους. Έτσι, επιχειρηματίες από το κέντρο του Λονδίνου χρηματοδότησαν διαγωνισμό για το σχεδιασμό νέων κατοικιών για τις μέλισσες και τα έντομα που ζουν στην καρδιά της πόλης. Ο διαγωνισμός έχει φτάσει σε προκριματικό στάδιο, με τρεις υποψηφιότητες να διεκδικούν το πρώτο βραβείο.

Οι διεκδικητές του βραβείου, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτονικών γραφείων, μηχανικών και αρχιτεκτόνων τοπίου, έχουν σχεδιάσει κατοικίες για μέλισσες, νυχτερίδες, πουλιά και φυτά που θα τοποθετηθούν σε πεζοδρόμια, σε ταράτσες επιχειρήσεων, σε χώρους πρασίνου κ.α. σε μια ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει συνοικίες του Λονδίνου, όπως το Holborn, το Bloomsbury και το St Giles.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει το Ίδρυμα Αρχιτεκτονικής μαζί με την υπηρεσία ανάπτυξης επιχειρήσεων Inmidtown. Τα τρία προεπιλεγμένα σχέδια θα εκτεθούν από τις 28 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου στην αυλή του Central St Giles, κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Renzo Piano.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.