Νέα σειρά νομισμάτων των Cook Islands ξεκινά με την απεικόνιση της μέλισσας

Με ένα νόμισμα φόρο τιμής στη μέλισσα ξεκινά η σειρά νομισμάτων των Cook Islands με τίτλο «Shades of Nature». Η σειρά έχει δημιουργηθεί με την πιο μοντέρνα τεχνολογία λέιζερ για να αποκαλύψει τη φύση σε όλες της τις αποχρώσεις και την ομορφιά. Το πρώτο νόμισμα της σειράς απεικονίζει μια μέλισσα με όσο περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται, όπως θα φαινόταν κάτω από ένα μικροσκόπιο.

Από την αρχαιότητα, οι μέλισσες είναι ένα δημοφιλές νομισματικό μοτίβο, γεγονός το οποίο μάλλον οφείλεται στην παροιμιώδη επιμέλειά τους και την οργανωμένη δομή της κοινωνίας των ταπεινών μελισσών.

Η ασημένια μέλισσα απεικονίζεται στη μία όψη του νομίσματος και κάθεται σε ένα επιχρυσωμένο λουλούδι. Κάθε λεπτομέρεια του σώματος της μέλισσας στο νόμισμα είναι πιστή αντιγραφή του φυσικού και διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Στην άλλη όψη του νομίσματος απεικονίζεται η βασίλισσα Ελισσάβετ ΙΙ, επίσημη αρχηγός του κράτους των νησιών Κουκ. Πρόκειται για νόμισμα των 5 δολαρίων, το οποίο έχει ήδη γίνει ανάρπαστο ανάμεσα στους συλλέκτες.

Σχολιάστε το άρθρο