Και οι μελισσοκόμοι χρειάζονται …αλληλεγγύη!

Ένα νέο μελισσοκομικό μπλογκ έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το μπλογκ Μελισσοκομική Αλληλεγγύη, το οποίο είναι μια προσπάθεια βοήθειας που γίνεται προς μελισσοκόμους που έχουν πληγεί από διάφορες καταστροφές όπως πυρκαγιά και δηλητηριάσεις, από άλλους μελισσοκόμους. Η προσπάθεια είναι απολύτως δωρεάν, οι μελισσοκόμοι δεν πληρώνουν κάτι, ούτε δεσμεύονται σε κάτι, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι συμπληρώσουν τη φόρμα υποβολής μέλους και αυτόματα να περάσει ένα μελίσσι τους στην Τράπεζα Μελισσοκομικής Αλληλεγγύης.

H Τράπεζα της Μελισσοκομικής Αλληλεγγύης με το που εγγραφείτε καταγράφει αυτόματα ένα μελισοσμήνος και το αποταμιεύει. Δεν το δίνετε πάρα μόνο όταν σας ζητηθεί. Θα σας ζητηθεί να το αποστείλετε μόνο όταν ένα ήδη εγγεγραμμένο μέλος πληγεί από κάποια καταστροφή. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχουν 100 εγγραφές και ένα εγγεγραμμένο μέλος πληγεί από πυρκαγιά, η τράπεζα θα φροντίσει να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη να του αποστείλουν τα μελισσοδέματα-μελίσσια.

Όταν καταστραφούν τα μελίσσια ενός μέλους – μελισσοκόμου, αυτό που του παρέχει το κάθε ένα μέλος ξεχωριστά είναι μόνο ένα τεχνητό σμήνος με μία βασίλισσα. Αυτό θα τον βοηθήσει να ξαναχτίσει την μονάδα του πιο γρήγορα και με μηδαμινό κόστος.

Δείτε περισσότερα στο μπλογκ Μελισσοκομική Αλληλεγγύη http://beesupported.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.