Καινοτόμησαν με τις «μέλισσες»

Με τα προβλήματα των μελισσοκόμων αποφάσισε να ασχοληθεί η ομάδα BeeEasy, που αναδείχθηκε νικήτρια στον φοιτητικό διαγωνισμό Athens Startup Weekend University. Οι φοιτητές έπρεπε μέσα σε 54 ώρες να αναπτύξουν μια καινοτόμο ιδέα και σχηματίζοντας μια ομάδα μεταξύ τους, να παρουσιάσουν ένα τελικό επιχειρηματικό πλάνο στο κοινό.

Η νικήτρια ομάδα BeeEasy κέρδισε στο διαγωνισμό με την ιδέα μιας εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου, η οποία θα βοηθά τους μελισσοκόμους να οργανώνουν τις εργασίες τους, ιεραρχώντας τες και να μπορούν να προγραμματίζουν λεπτομέρειες της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων τους.

Το Start-up Weekend University αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 800 συναντήσεις σε 100 χώρες τα δυο τελευταία χρόνια.

Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό κατέκτησε μια ιδέα βασισμένη στον εθελοντισμό (Global Volunteers), ενώ την τρίτη η ομάδα με ιδέα που σχετίζεται με το προφίλ και την προώθηση της δουλειάς των προγραμματιστών στην αγορά εργασίας.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.