Ερευνητής των μελισσών ανάμεσα στους πιο σημαίνοντες ανθρώπους του κόσμου

Ο Δρ. Alan Bowman ερευνητής και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν της Σκωτίας, που πρωτοπορεί στην έρευνα για τη διάσωση των απειλούμενων μελισσών, ανακηρύχτηκε ως ένας από ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο, τον Μπιλ Κλίντον και τον ιδρυτή του facebook από το περιοδικό Esquire.

Ο Δρ. Bowman είναι ένας από τους «20 ανθρώπους θα διαμορφώσουν τον κόσμο τα επόμενα 20 χρόνια», σύμφωνα με το περιοδικό. Η έρευνά του στο National Bee Unit της σκωτσέζικης πόλης έχει ως στόχο το να οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή το θανατηφόρο για τις μέλισσες παράσιτο της βαρρόα, πράγμα ζωτικής σημασίας τόσο για τη μελισσοκομία όσο και την οικολογία της επόμενες δεκαετίες. Ο 47χρονος ερευνητής πρόκειται να αναπτύξει ένα σπρέι για να καταστρέψει το αμυντικό σύστημα της θανάσιμης βαρρόα.

Ο Δρ. Bowman νομίζοντας αρχικά ότι πρόκειται για φάρσα μέσω διαδικτύου, όταν επιβεβαίωσε τελικά την πληροφορία, ικανοποιήθηκε δηλώνοντας ότι αυτή η διάκριση «αποτελεί ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη» προκειμένου να συνεχίσει την έρευνά του.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.