Εγκαινιάζεται σήμερα η 23η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop»

Με μια πλούσια γκάμα προϊόντων από την ελληνική γαστρονομία, μοναδικές γευστικές προτάσεις και την τεχνολογία σύμμαχο εγκαινιάζεται σήμερα στην Αθήνα η 23η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique Show Athens».

Με μια πλούσια γκάμα προϊόντων από την ελληνική γαστρονομία, μοναδικές γευστικές προτάσεις και την τεχνολογία σύμμαχο εγκαινιάζεται αύριο στην Αθήνα η 23η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique Show Athens». Η εξειδικευμένη έκθεση διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi και απευθύνεται μόνο σε εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες.

Διακόσιες αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών θα παρουσιάσουν τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της ελληνικής διατροφής και θα γίνουν «πρεσβευτές» της χώρας μας σε δεκάδες ξένους αγοραστές από την Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Κύπρο και την πΓΔΜ. Στο πλαίσιο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν περισσότερες από 150 προκαθορισμένες συναντήσεις με τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, που δραστηριοποιούνται, μεταξύ άλλων, στη διανομή, εισαγωγή, χονδρεμπόριο και λιανική πώληση τροφίμων-ποτών σε μεγάλες ξένες αγορές.

Η Detrop Boutique Show Athens όμως θα φιλοξενήσει και μια καινοτομία. Πρόκειται για μια «χορταστική» εφαρμογή, την «Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά», που θα είναι διαθέσιμη στο App Store και στο Google Play και υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Google Developers Group Thessaloniki, για την προβολή των εκθετών και των προϊόντων τους. Ουσιαστικά η εφαρμογή θα προβάλλει σ’ έναν χάρτη της Ελλάδας τον τόπο εγκατάστασης των εκθετών και τα προϊόντα τους, τα οποία θα συνδέονται με πληροφορίες σχετικές με την ελληνική διατροφική κληρονομιά. Για πρώτη φορά, η τεχνολογία και η καινοτομία κάνουν δυναμική παρέμβαση σε μια ελληνική έκθεση τροφίμων και ποτών, όπως είναι η Detrop Boutique Show Athens, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό το πεδίο ανάπτυξης και προώθησης των προϊόντων.

Στη Detrop Boutique Show Athens όμως θα βρεθούν και η τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Chef στον Αέρα», η Ελένη Ψυχούλη και ο Ανδρέας Λαγός, σε μια εκδήλωση που θα φέρει πιο κοντά το παρελθόν και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ ο Παναγιώτης Φράγκος θα κερνά κοκτέιλ «Made in Greece».

Στην έκθεση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου, καθώς και πολλοί παραγωγικοί φορείς από όλη τη χώρα.

Η Detrop Boutique Show Athens τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του υπουργείου Εξωτερικών (Γενική Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων), του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του δήμου Αμαρουσίου.

Ημερομηνία:    14 – 16 Μαρτίου 2014
Διάρκεια:           3 ημέρες (Παρασκευή – Κυριακή)
Ωράριο:              Παρασκευή & Σάββατο: 11.00-19.00 Κυριακή: 10.00-18.00

Η έκθεση είναι αυστηρά για εμπορικούς επισκέπτες. Απαραίτητη η επίδειξη επαγγελματικής κάρτας. Η Έκθεση αναπτύσσεται στα επίπεδα С & D και η είσοδος βρίσκεται επί της οδού Κηφισίας 39.

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.