Βρετανοί πολίτες εντοπίζουν μέλισσες βοηθώντας τους επιστήμονες στη Μεγ. Βρετανία

Μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο, οι Βρετανοί πολίτες καλούνται να συμμετέχουν στην πρώτη Βρετανική Ετήσια Καταμέτρηση Μελισσών, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε στις 10 του μήνα και θα τελειώσει στις 31 Αυγούστου με σκοπό να βοηθήσει τους ειδικούς επιστήμονες να αποκτήσουν μια σαφή εικόνα της υγείας των μελισσών στη χώρα.

Οι οργανώσεις FriendsoftheEarth, B&Qκαι Buglife έχουν αναπτύξει την εφαρμογή, η οποία βοηθά να ταυτοποιεί ο οποιοσδήποτε τις μέλισσες και να καταχωρεί αυτά που βλέπει στη φύση γύρω του λαμβάνοντας μέρος στην προσπάθεια των οργανώσεων να αντιστραφεί η μεγάλη μείωση των πληθυσμών των μελισσών τα τελευταία χρόνια.

Με την αναφορά του τύπου, του αριθμού και των τοποθεσιών των μελισσών οι Άγγλοι πολίτες θα συνεισφέρουν στη συγκέντρωση στοιχείων για το Εθνικό Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα, στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν από τους εμπειρογνώμονες που διεξάγουν έρευνες για τα προβλήματα των μελισσών και των βημάτων που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να τις βοηθήσουν.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 20 είδη μελισσών έχουν εξαφανιστεί από τη Μεγάλη Βρετανία και περίπου το ένα τέταρτο από το υπόλοιπα 267 είδη βρίσκονται σε κίνδυνο.

Τα αποτελέσματα της πρωτότυπης αυτής καταμέτρησης θα δημοσιευθούν το φθινόπωρο και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενημέρωση για τη λήψη μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τους Επικοινιαστές για την προστασία των μελισσών και των άλλων επικονιαστών.

Οι Άγγλοι πολίτες ενθαρρύνονται να εντοπίζουν τις μέλισσες σε όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορούν και θέλουν. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικός. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει. Το διάστημα του καλοκαιριού έχει επιλεγεί λόγω της αυξημένης δραστηριότητας των μελισσών αυτή την περίοδο.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.