Συστατικό της πρόπολης αναχαιτίζει τον καρκίνο του προστάτη

Ένα συστατικό της πρόπολης αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και όγκων του προστάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Η ένωση caffeic acid phenethyl ester (CAPE) είναι συστατικό της πρόπολης των μελισσών, το οποίο και παλαιότερα έχει μελετηθεί για την επίδρασή του σε καρκινικά κύτταρα, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό τελικά από την επιστημονική κοινότητα λόγω επιστημονικών αμφιβολιών.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Cancer Prevention Research, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το CAPE μπορεί να σταματά την ανάπτυξη όγκων σε πρώιμα στάδια του καρκίνου του προστάτη. Τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια, των οποίων οι όγκοι σταμάτησαν να αναπτύσσονται όταν αυτά ταΐστηκαν με CAPE. Κάποιες εβδομάδες αργότερα, όταν σταμάτησε η χορήγηση CAPE, οι όγκοι άρχισαν να αναπτύσσονται ξανά βρίσκοντας τον αρχικό ρυθμό τους. Ουσιαστικά, το συστατικό δεν σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά σταματά επ’ αόριστον την ανάπτυξή τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.