Ο πιο χαριτωμένος βοηθός μελισσοκόμου του κόσμου

Μπορεί να συναντάμε πια σπάνια στη χώρα μας γαϊδούρια (τουλάχιστον με την κυριολεκτική έννοια), αλλά τα συμπαθητικά τετράποδα συνεχίζουν να βοηθούν τον άνθρωπο και να είναι χρήσιμα σε αγροτικές εργασίες σε άλλα μέρη του κόσμου. Βέβαια, σαν βοηθούς μελισσοκόμου δεν τα συναντάμε πουθενά. Αλλά επειδή τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι αδύνατον, ο μελισσοκόμος Manuel Juraci από τη Βραζιλία, κατάφερε να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αφού χρησιμοποιεί τον γάιδαρό του ως βοηθό.

Ο Βραζιλιάνος μελισσοκόμος ζει στην πόλη Itatira του βραζιλιάνικου κρατιδίου Ceará. Η περιοχή είναι φτωχή, αλλά η παραγωγή μελιού είναι μεγάλη. Το μόνο πρόβλημα είναι η μεταφορά.

Ο Juraci αποφάσισε να επιστρατεύσει για αυτό το σκοπό, τον καλό του γάιδαρο, τον οποίο μάλιστα ντύνει με την ανάλογη μελισσοκομική στολή που έφτιαξε ο ίδιος για να τον προφυλάξει από τα τσιμπήματα των μελισσών.

Ο γάιδαρος, που λέγεται Boneco, μεταφέρει το μέλι στην αγορά και η αποτελεσματικότητά του έχει τραβήξει την προσοχή και των υπόλοιπων μελισσοκόμων με αποτέλεσμα η Ένωση Παραγωγών Μελιού να του ζητήσει να φτιάξει μερικές στολές για τα γαϊδούρια της περιοχής ακόμα.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει, αλλά ο Juraci επιμένει ότι το μυστικό της επιτυχίας του δεν οφείλεται στη στολή. Είναι η φιλία και η αφοσίωση που μετράνε.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.