Μέλισσες στο ποδήλατο; Γιατί όχι

H Kristy Allen και η Erin Rupp ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες την πρωτότυπη επιχείρησή τους Community Bees on Bikes (Κοινοτικές Μέλισσες σε Ποδήλατα) στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Η επιχείρηση αυτή έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους κατοίκους της πόλης-από παιδιά του γυμνασίου μέχρι και λατινοαμερικανούς μετανάστες- στην αστική μελισσοκομία και τη σημασία της μέλισσας για την επικονίαση και το οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να τονίσει την οικολογική σημασία του ποδηλάτου και τη διευκόλυνση από τη χρήση του για την καθημερινή μετακίνηση.

Οι δυο γυναίκες κάνουν, επίσης, διανομή μελιού με το ποδήλατο, ντυμένες με θέματα από τον κόσμο της μέλισσας. Η εταιρεία Community Bees on Bikes έχει προς το παρόν εγκαταστήσει κυψέλες σε έξι σημεία στην πόλη, κάνοντας όλες τις μεταφορές με το ποδήλατο. Στα μαθήματά της, η Community Bees προσφέρει εκπτώσεις σε ποδηλάτες, ενώ σχολεία έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα σεμινάριά τους, πραγματοποιώντας και συχνές επισκέψεις στις μέλισσες.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.